Het is bij Psychologiepraktijk Tiel/Wageningen mogelijk om de behandeling te laten plaatsvinden via beveiligd beeldbellen (Wire.com). Ook kunnen er consulten telefonisch plaatsvinden. Dit heeft als voordeel dat er niet alleen meer plaatsgebonden gewerkt hoeft te worden. Het is belangrijk dat, wanneer u een telefonische- of beeld-bel-afspraken heeft, u zelf zorgt voor voldoende privacy en rust om u heen.

Verder is er online veel te vinden aan programma's en Apps die aanvullend kunnen helpen bij uw behandeling. Het aanbod varieert en is zeer uitgebreid.

Voorbeelden hiervan zijn:

MedAlert:  therapietrouw bij medicatiegebruik

Zorgkaart Nederland App

ADHD in beeld App: voor ouders van kinderen met ADHD

ADD8: gedachten ordenen en routines maken met ADHD

Pictoplace: online planningssysteem’

ManieCheck: vragenlijst bipolaire stoornis

Life Chart: app van mediant over verloop van een stemmingsstoornis

Therappi : verloop van stemmingstoornis en CGT

Moodbuster: verloop van stemmingsstoornis

Moodbuster light: verloop milde somberheidsklachten

Start & stop: anti depressiva app

SociaalOpStap: voor autism spectrum stoornis

Hyperventilatie app: psycho educatie en tips bij paniekstoornis

Alvast met klachten aan de gang: Menzis biedt voor ieder een aantal online cursussen aan.

Vlieg App: vliegangst tips

Adem coach app

Time out: geweld in relaties monitoren

Slaap lekker app : slaap training en anti pieker CGT training van de VGZ

Mindfullness coach: dagelijkse oefeningen en trainingsschema van de VGZ      

E-Health Ondersteuning van de face to face contacten is ook mogelijk middels programma’s zoals Beating the blues, Fearfighter, Moodbuster. Dit zijn programma’s die door de hulpverlener kunnen worden ingezet ter ondersteuning wanneer zij deze hebben aangeschaft. Psychologiepraktijktiel heeft deze mogelijkheid niet.

Kijk of uw zorgverzekeraar deze specifieke therapie vormen financieel ondersteund. 

Zoeken op de website van zorgverzekeraars kan ook wat opleveren. Zo kunt u op de Website van Menzis  mindfullnes volgen.

Het lastige aan e-health is dat er allerhande programma’s worden ontwikkeld maar dat er veelal nog geen goed onderzoek gedaan is naar de resultaten en de betrouwbaarheid. Ook de veiligheid voor persoonlijk/gevoelige informatie kan vaak nog niet worden gegarandeerd. Een beveiligd contact op internet geeft mogelijkheden maar daar hangt weer en hoog prijskaartje aan.

Kortom:

Er is een hoop te vinden en te doen aan e-health.  Wanneer u vragen heeft  of het bij u en uw klachtenpatroon past/aansluit dan verneem ik dat graag.

De behandelingen in psychologiepraktijk Tiel vinden in de regel face-to-face plaats. Bij uitzondering kan er een sessie telefonisch, op locatie (ziekenhuis bijv.) of middels skype/facetime. Het lastige hiervan is wel dat ik de veiligheid betreffende beroepsgeheim niet kan garanderen. Dit geldt ook voor mail contact.