Het is bij Psychologiepraktijk Tiel/Wageningen mogelijk om de behandeling te laten plaatsvinden via beveiligd beeldbellen (via het programma www.wire.com). Ook kunnen er consulten telefonisch plaatsvinden. Dit heeft als voordeel dat er niet alleen meer plaatsgebonden gewerkt hoeft te worden. Het is belangrijk dat, wanneer u een telefonische- of beeld-bel-afspraken heeft, u zelf zorgt voor voldoende privacy en rust om u heen.
Verder is er online veel te vinden aan programma's en Apps die aanvullend kunnen helpen bij uw behandeling. Het aanbod varieert en is zeer uitgebreid.
Voorbeelden hiervan zijn:
MedAlert: therapietrouw bij medicatiegebruik
Zorgkaart Nederland App
ADHD in beeld App: voor ouders van kinderen met ADHD
ADD8: gedachten ordenen en routines maken met ADHD
Pictoplace: online planningssysteem’
ManieCheck: vragenlijst bipolaire stoornis
Life Chart: app van mediant over verloop van een stemmingsstoornis
Therappi : verloop van stemmingstoornis en CGT
Moodbuster: verloop van stemmingsstoornis
Moodbuster light: verloop milde somberheidsklachten
Start & stop: antidepressiva app
SociaalOpStap: voor autisme spectrum stoornis
Hyperventilatie app: psycho-educatie en tips bij paniekstoornis
Alvast met klachten aan de gang: Menzis biedt voor ieder een aantal online cursussen aan.
Vlieg App: vliegangst tips
Adem coach app
Time out: geweld in relaties monitoren
Slaap lekker app : slaap training en anti pieker CGT training van de VGZ
Mindfullness coach: dagelijkse oefeningen en trainingsschema van de VGZ
E-Health Ondersteuning van de face to face contacten is ook mogelijk middels programma’s zoals Beating the blues, Fearfighter, Moodbuster.
Dit zijn programma’s die door de hulpverlener kunnen worden ingezet ter ondersteuning wanneer zij deze hebben aangeschaft. Psychologiepraktijk Tiel/Wageningen heeft deze mogelijkheid niet.
Kijk of uw zorgverzekeraar deze specifieke therapie vormen financieel ondersteund.
Zoeken op de website van zorgverzekeraars kan ook wat opleveren. Zo kunt u op de Website van Menzis mindfulnesstraining volgen.
Het lastige aan e-health is dat er allerhande programma’s worden ontwikkeld maar dat er veelal nog geen goed onderzoek gedaan is naar de resultaten en de betrouwbaarheid. Ook de veiligheid voor persoonlijk/gevoelige informatie kan vaak nog niet worden gegarandeerd. Een beveiligd contact op internet geeft mogelijkheden maar daar hangt weer en hoog prijskaartje aan.
Kortom:
Er is een hoop te vinden en te doen aan e-health. Wanneer u vragen heeft of het bij u en uw klachtenpatroon past/aansluit dan verneem ik dat graag.
De behandelingen in Psychologiepraktijk Tiel/Wageningen vinden in de regel face-to-face of via een beveiligde bel-verbinding plaats. Bij uitzondering kan er een sessie telefonisch of op locatie (ziekenhuis bijv.) Het lastige van gesprekvoering op locatie is dat de privacy niet door mij geregeld kan worden.